Tips om op weg te gaan met jouw motor

Wanneer jij een motor hebt, wil je deze natuurlijk zo veel mogelijk gebruiken. Logisch, want je hebt natuurlijk niet voor niets zoveel betaald voor dit voertuig. De kans is groot dat jij met name in de zomermaanden vele kilometers maakt op de motor. Het is dan immers heerlijk weer om lekker rond te toeren. Ben jij nog niet echt een ervaren motorrijder? Dan vergeet je mogelijk nog een aantal essentiële dingen wanneer jij op pad gaat. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Om jou hier een handje bij te helpen, geven wij je hier wat tips om op weg te gaan met jouw motor.

green choper warning

1. Neem altijd een wegwijzer mee

Een toertochtje op de motor is vaak tientallen kilometers lang. De kans is groot dat jij dus ook op plekken komt waar je niet bekend bent. Wanneer je verdwaald raakt, is dat natuurlijk geen pretje. Neem daarom altijd een wegwijzer mee. Dit kan een routekaart zijn, maar je kunt ook een navigatie meenemen. Tegenwoordig zijn er zelfs speciale navigatieapparaten voor motors. Wil jij er eentje kopen? Doe dat dan via het internet. Waarom? Omdat je daar vaak korting krijgt. En dat kan behoorlijk wat geld schelen!

2. Zorg dat je een telefoon bij je hebt

phoneLang niet alle motorrijders nemen hun telefoon mee wanneer zij een ritje gaan maken. Dit is echter wel aan te raden. Met name bij pech of bij ongelukken komt dit van pas. Met behulp van een telefoon kun jij het thuisfront direct op de hoogte brengen. In beide situaties kan er dan direct iemand komen om jou te helpen. Zo voorkom je dat jij lange tijd langs de weg blijft staan en hoeft het thuisfront zich niet ongerust te maken.

3. Vergeet je bril niet

Neem jij deel aan een motortoertocht in de zomer? Dan mag jij je bril zeker niet vergeten. In de zomermaanden heb je namelijk te maken met heel veel insecten. Wanneer jij geen bril draagt, is de kans groot dat jij tijdens het rijden een vliegje of een ander beestje in jouw oog krijgt. Dit is geen pretje. In het ergste geval kan zo’n klein beestje er namelijk maar zo voor zorgen dat jij bij een ongeluk betrokken raakt. Zorg er dan ook altijd voor dat jij een bril bij je hebt. Heb je nog geen bril? Koop er dan eentje voor je deelneemt aan een toertocht. Vind jij de brillen vrij duur? Kijk dan eens op het internet. Hier vind je nagenoeg altijd aanbiedingen op producten zoals motorbrillen. Daarnaast worden er vaak kortingscodes weggegeven, waardoor jij jouw bril met korting kunt kopen.