De juiste uitrusting om de zomerse hitte te verslaan

bike vacation

Heb jij een eigen motor? Dan is het natuurlijk heerlijk om hiermee te toeren wanneer het mooi weer is. Enige nadeel is dat jij jezelf in een motorpak moet hijsen en dat is behoorlijk warm. Daarnaast moet je ook nog eens een helm dragen. Hierdoor zweet jij binnen de kortste keren. En dat is geen pretje natuurlijk. Wil jij dit voorkomen? Dat is gelukkig vrij eenvoudig. Je heb tegenwoordig namelijk allerlei mogelijkheden om de zomerse hitte te verslaan. In deze tekst lichten wij een aantal van deze mogelijkheden voor je uit.

Een speciaal pak voor de zomer

Motorpakken zijn er in verschillende varianten. Wat veel motorrijders echter niet weten, is dat er ook een speciaal pak is voor de zomer. Een dergelijk pak is vaak minder warm. Een zomers motorpak is vaak voorzien van diverse ventilatiegaten. Deze kun je eenvoudig openen met behulp van een rits. Wanneer jij op je motor rijdt, kun je deze gaten openen. Hierdoor heb jij het binnen de kortste keren een stuk minder warm.

Draag onderkledingbike race

Een motorpak op zich is al harstikke warm, waardoor veel motorrijders in de zomermaanden geen onderkleding dragen. Dit is echter niet verstandig. Onderkleding kan er op warme dagen juist voor zorgen dat jouw lichaam lekker koel blijft. Er zijn namelijk speciale shirts verkrijgbaar die het vocht naar buiten transporteren. Grote voordeel hiervan is dat jouw lichaam droog blijft, waardoor je zelf niet in de gaten hebt dat je aan het zweten bent.

Gebruik een ‘waterrugzak’

Wanneer jij op warme dagen op je motor rijdt, moet je regelmatig stoppen om water te drinken. Zeker wanneer je veel zweet is dit aan te raden. Je moet in dat geval je vochtvoorraad namelijk weer aanvullen. Wist je dat je hier niet eens voor hoeft te stoppen? Er zijn namelijk speciale rugzakken verkrijgbaar die jij kunt vullen met water. Met behulp van een slangetje kun jij hierdoor telkens kleine slokjes water drinken. Op deze manier blijft jouw vochtgehalte dus altijd op peil.

Motorkleding voor de zomer kopen

Ben jij nog niet voorbereid op een zomers ritje op jouw motor? Dan is het de hoogste tijd om enkele ‘zomerse’ benodigdheden aan te schaffen. Hierboven gaven wij jou al enkele tips, maar er zijn nog veel meer spullen die van dienst kunnen zijn. Wij adviseren jou deze spullen via het internet te kopen. Hier heb je niet alleen een groot aanbod, maar je krijgt er ook nog vaak korting. Lukt het je niet om een kortingscode te vinden? Gebruik dan eens deze kortingscode voor webshops. Hiermee kun jij vast zomerse accessoires kopen die het een stuk koeler maken op jouw motor!